Installatiebedrijf en IJzerwaren
de Eiken 1
7491 HP Delden
074-3777077
facebook twitter info@tendamdelden.nl
Het bedrijf

De start
De geschiedenis van Ten Dam gaat terug naar 1983. In dat jaar besloot de heer Ten Dam een bedrijf te starten, met als hoofdactiviteit loodgieterswerkzaamheden, cv-installaties en dakbedekkingwerkzaamheden. De heer Ten Dam had toen inmiddels al jarenlang ervaring in deze branche opgedaan. Het bedrijf werd in eerste instantie in Bentelo gevestigd. Het bestond in de beginfase uit niet meer dan een werkplaats in een voormalige kuikenbroerderij, terwijl er slechts één medewerker in dienst was. Er was verder sprake een bescheiden klantenkring, waaronder met name particulieren uit de regio.

Verhuizing
Door mond tot mond reclame breidde zowel het aantal en soort opdrachtgevers, als het aantal medewerkers zich uit. Door deze ontwikkelingen groeide het bedrijf uit haar jasje. Besloten werd toen om een tweede vestiging te openen in het centrum van Delden. Een locatie waar het kantoor gevestigd werd en die tevens de mogelijkheid bood om een winkel annex showroom te starten, met diverse artikelen op het gebied van sanitair en onderdelen. De werkplaats in Bentelo bleef gehandhaafd.

Overname
In 1990 kreeg het bedrijf Ten Dam een enorme impuls, toen een nabij gelegen elektrotechnisch bedrijf werd overgenomen. Hierdoor kon namelijk een nieuwe activiteit, te weten elektra, aan het producten- en dienstenpakket worden toegevoegd.

De nieuwbouw
Sinds 1998 wordt geopereerd vanuit een pand, gevestigd op het industrieterrein van Delden. Op deze locatie met een oppervlakte van maar liefst 1100 m2, zijn de kantoren, winkel en werkplaats gecentraliseerd. De vestigingen in Bentelo en Delden behoren daarmee tot het verleden. Een zeer modern en representatief pand en een grotere efficiëntie zijn daarmee een feit