Installatiebedrijf en IJzerwaren
de Eiken 1
7491 HP Delden
074-3777077
facebook twitter info@tendamdelden.nl
Diensten:
Energiebesparende oplossingen


Energiezuinige A-label pomp

Centrale verwarmingspompen draaien vaak het hele jaar door en gebruiken daardoor ongemerkt veel energie. Conversionele pompen verbruiken wel tien keer meer dan de nieuwste generatie pompen. Deze HR-pompen passen automatisch de hoeveelheid water die door de pomp stroomt aan naar de hoeveelheid water die daadwerkelijk nodig is. Zoals in onderstaande tabel te zien is, verbruiken de standaard pompen vaak zelfs meer dan veel andere bekende grootverbruikers van energie in woonhuizen. Binnenkort mogen daarom in de Europese Unie alleen nog energiebesparende Hoog Rendement-pompen worden verkocht.Bestaande pomp vervangen

Met de vervanging van uw huidige vloerverwarmingspomp of andere circulatiepompen door een hoogrendementspomp kan een energiebesparing tot 90% worden bereikt. Hierdoor is een voortijdige vervanging van uw oude standaard pomp meestal al na enkele jaren terugverdiend. Wilt ook u ook met een relatief geringe investering veel besparen op uw energierekening?

Pompschakelaar

Een andere mogelijkheid om te besparen op de energiekosten van de vloerverwarmingspomp is een pompschakelaar. Een pompschakelaar meet de temperatuur van de aanvoerleiding van de vloerverwarming. Wanneer deze onder een bepaalde temperatuur komt, wordt de pomp uitgeschakeld. De pompschakelaar zorgt er ook voor dat de pomp één keer per dag zo’n 15 minuten draait wanneer er geen verwarming nodig is. Hiermee wordt voorkomen dat de pomp vastloopt. De terugverdientijd van een pompschakelaar is afhankelijk van uw huidige type pomp, maar kan al binnen een jaar worden terugverdiend en verlengd bovendien de levensduur van uw circulatiepomp.

Radiatorthermostaatkranen

In veel gevallen hangt in de woonkamer de thermostaat. Wanneer in de overige ruimten zoals slaapkamer hal of werkkamer een thermostaatkraan op de radiator zit, wordt de temperatuur in die ruimte ook goed geregeld. Bij gewone kranen stroomt het cv water door de radiator, ook wanneer de ruimte op temperatuur is. Het gebruik van radiatorthermostaten in plaats van handbediende radiatorafsluiters kan gemiddeld al zo'n 10% besparing op gasverbruik opleveren.

Kamerthermostaat

Een kamerthermostaat zorgt ervoor dat de ketel gaat branden, wanneer de ruimte temperatuur lager is dan de gewenste temperatuur. Een modulerende thermostaat (i.t.t. een aan/uit themostaat) het voordeel dat de thermostaat "verteld" hoe hard de ketel moet gaan branden. Wanneer de ruimte een klein beetje afkoelt, gaat de brander in de ketel ook maar op een laag vermogen branden. Hierdoor wordt er een constantere temperatuur bereikt en kost dit monder gas.
Het ook mogelijk om de thermostaat, met uw mobiel te bedienen. Zo kunt u vlak voordat u naar huis gaat de verwarming alvast aanzetten

Regelen per ruimte

Met het Evo-home systeem is het mogelijk om verschillende ruimtes in de woning apart te regelen. Elke radiator wordt draadloos aangestuurd, er hoeven dus geen kabels gelegd te worden. Wanneer in de woonkamer de openhaard wordt aangestoken, zal de bijvoorbeeld de werkkamer gewoon verwarmt kunnen worden. Elke ruimte heeft een apart klokprogramma, maar kan ook in de ruimte bediend worden. Het systeem is ook uit te rusten zodat het bedient kan worden met een smartphone.


Mocht u interesse hebben in één van deze oplossingen, willen wij adviseren u graag adviseren wat de beste opties zijn voor uw cv-installatie.